Aktuális

Hétfőtől már csak eltakart arccal lehet vásárolni és utazni Budapesten

A rendelkezés a 6 éven aluliakra nem vonatkozik.

Hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

kötelező szájmaszk utazáskor

Hétfőtől már csak így lehet utazni Budapesten – Fotó: illusztráció, MTI/Vajda János

A BKK tájékoztatása szerint maszkot osztanak a következő napokban reggel 7 és 9 óra között a metróállomás bejáratainál a Batthyány téren, a Deák Ferenc téren, a Nagyvárad téren, az Örs vezér terén, a Széll Kálmán téren és Újpest-központnál, valamint Kelenföld-vasútállomásnál, a Keleti pályaudvarnál, Kőbánya-Kispesten és a Nyugati pályaudvarnál.

Hétfőtől – a fővárosi operatív törzs korábbi döntése értelmében – a közösségi közlekedés járatai mellett a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása. A rendelkezés a 6 éven aluli utasokon kívül nem vonatkozik, például azokra a járművezetőkre sem a közösségi közlekedésben, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

(MTI)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top