Aktuális

A fészkén lőttek meg egy költeni készülő gólyát

A fészke alatt találtak rá a sérült madárra.

A fészke alatt találtak rá egy fehér gólyára nyílt felkarcsonttöréssel – közölte a Hortobágyi Madárpark. A költeni készülő madár a fészkén ülhetett, amikor közvetlen közelről rálőttek egy 4,5 mm-es légpuskával. Hogy pontosan hol történt mindez, azt nem hozták nyilvánosságra.

 „Gratulálunk a mesterlövésznek! 10 m-ről eltalált egy gólyát a fészkén. Bele sem gondolt, hogy épp tojásokat gondozott, amik tettének köszönhetően szintén mind odalesznek. Arról nem is beszélve, hogy több szervezetnek, önkéntesnek szerzett ezzel némi plusz munkát”  – írták.

Az állatot hosszú és nehéz műtéttel sikerült megmenteni. Többszörös szilánkos alkartörést szenvedett, a csontszilánkokhoz pedig izmok tapadtak, ezért a funkció megőrzése miatt azokat csontvarrással rögzítették a helyükre a velőűrszegzéssel fixált csontvégekhez.

A Hortobágyi Madárpark szakemberei gondozzák a sérült gólyát

A Hortobágyi Madárpark szakemberei gondozzák a sérült gólyát (Fotó: Hortobágyi Madárpark)

A feljelentést ismeretlen tettes ellen teszik meg. Az elkövetőnek  természetkárosításért, állatkínzásért, orvvadászatért, fegyverrel való visszaélésért kell felelnie.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top