Aktuális

Jövő héttől újra kinyithatnak a szállodák és a kávézók

A lazítás országszerte egységes, szigorú szabályok szerint kezdődhet majd el.

Főpróbának is tekinthető ez a hét, amikor is a főpolgármester rendelete nyomán hétfő óta kötelező Budapesten szájmaszkot hordani mindenkinek, aki tömegközlekedik vagy üzletben vásárol. A Magyar Nemzet úgy tudja, jövő héttől lazítás jön, és országszerte kötelezővé teszik az orr és a száj eltakarását szolgáló védőmaszkokat azoknak, akik üzletbe vagy vendéglátóhelyre mennek.

A lap szerint májustól szigorú szabályok szerint fogadhatnak újra vendégeket a szállodák és a kávézók is, és újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek és ruha-, cipő- és játékboltok. Viszont arra továbbra is ügyelni kell majd, hogy a vásárlók között a másfél méteres távolság tartható legyen.

Az sem kizárt, hogy az élelmiszerboltokban négyzetméter alapján azt is kiszámítják majd, egyszerre hányan tartózkodhatnak a vásárlótérben. A különösen veszélyeztetett, 65 év feletti korosztály pedig továbbra is megkülönböztetett figyelemben részesül majd.

Maszkot osztanak a metróban.

Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Nyugati téri aluljáróban 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Aktuális híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top