Aktuális

Koronavírus: tetőzött a járvány a briteknél

Úgy tűnik, immár leszálló ágban a járvány a szigetországban.

Nagy-Britanniában már tetőzött az új típusú koronavírus miatt kórházi kezelésre szorulók és a koronavírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak száma is – jelentette ki a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai részlegének orvosigazgatója, Stephen Powis. A Covid-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma az elmúlt egy hétben országosan 13 százalékkal, 16 395-ről 14 220-ra csökkent.

koronavirus védőmaszkot viselő ápolónő london

Védőmaszkot viselő ápolónőt ábrázoló falfestmény Londonban – Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Különösen markáns a csökkenés a járvány gócában, Londonban, ahol egy hónapja még csaknem 5 ezer pácienst kezeltek kórházban koronavírus-fertőzés okozta betegséggel, számuk azonban ma már nem haladja meg a 2 ezret.

A legutóbbi 24 órában 315-el 28 446-ra emelkedett a nagy-britanniai Covid-19 járvány halálos áldozatainak száma. Ez az utóbbi hetek legalacsonyabb napi növekedése volt.

Powis professzor szerint a napi kilengéseket kiszűrő hétnapos mozgó átlag is azt mutatja, hogy a halálozások száma túljutott a tetőzésen.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top