Aktuális

Itt van a mai matekérettségi javítókulcsa!

Itt vannak a nem hivatalos megoldások a középszintű matekérettségi második részében található kötelező feladatokhoz.
Megjött a javítókulcs a matekérettségihez

Ahogy azt hajnalban megírtuk, a hétfői naphoz hasonlóan, a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági intézkedések mellett, reggel 9 órakor folytatódtak az idei érettségi vizsgák országszerte a matematika írásbelikkel. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek.

Az Eduline közzétett az idei matematika érettségi feladatok első részét és már a javítókulcsot is a középszint második részében található kötelező feladatokhoz, amit ide kattintva érhettek el.

A második részben valószínűség- és százalékszámítás, egyenletek és függvények is voltak. A szöveges feladatok egyike például az olimpiai játékokkal foglalkozik, de volt olyan is, amely a sétálóutcák lekövezésével.

Megoldhatónak nevezték, összességében nem találták nehéznek a keddi matematika írásbeli érettségi feladatsorát az MTI átal megkérdezett igazgatók, szaktanárok és diákok.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top