Aktuális

Szexista karanténreklámmal rukkolt elő a Csíki Sör

Saját női alkalmazottaival forgatott, szexinek szánt, de inkább szexista videóval rukkolt elő a Tiltott Csíki Sör.

A karantén a reklámszakmát és a reklámozni kívánó cégeket is komoly kihívások elé állítja, hiszen a jelenlegi szabályok mellett nem egyszerű biztonságosan új reklámfilmet forgatni. A kreatívok ilyenkor jönnek elő az otthon felvehető, házi videókból összeállított ötleteikkel, és kétségtelen, hogy lehet ezen a vonalon jót is csinálni, de nem mindenkinek sikerül. Utóbbi táborba tartozhat a Tiltott Csíki Sör is, akik most egy botrányszagú reklámfilmmel álltak elő – szúrta ki a Kreatív.

Csíki Sör szexista reklám

Pillanatkép a Csíki Sör új reklámfilmjéből

A videóban azt láthatjuk, amint a cég női alkalmazottai eleinte népviseletben táncolnak és söröznek, majd egyre vadabb és szexisebb mozdulatokat tesznek a sör hatására egyre kevesebb ruhában. A Kreatív felhívja a figyelmet, hogy a CBA nemrég már megütötte a bokáját egy hasonlóan szexista reklámfilmmel, de úgy tűnik a Csíki Sört a botrány nem zavarja. Lénárd András, a Csíki Sör vezetője egy kritikára küldött válaszvideóban elmondja, hogy alkalmazottai saját döntésükből szerepelnek a videóban, és mellékesen a kritika szerzőjét sértegeti kicsit.

A reklámfilmet itt, Lénárd András kritikákra való reakcióját pedig itt lehet megnézni.

Szexista reklámfilmekről sajnos már korábban is írtunk párszor:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top