Aktuális

Angolérettségi: villanyszerelésről, a férfiak és nők munkájáról is kaptak szöveget a diákok

Változatos szövegeket kaptak a tanulók az angolérettségin, régészeti felfedezés, testmozgás, és egy problémás város is szerepelt a feladatsor témái között.
Elkezdőtött a matekérettségi, itt vannak a feladatok.

Csütörtökön reggel országszerte megkezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról. Középszinten 34 693-an, emelt szinten 14 521-en tesznek írásbelit angol nyelvből.

A vizsga első, szövegértést mérő részében a diákok egy villanyszerelővel készült beszélgetésről, egy régészeti felfedezésről és egy különös nyelvű nigériai falu lakóiról is kaptak feladatot – írja az Eduline.

A nyelvhelyességi feladatok között sportokról, egy amerikai város problémáiról, valamint a férfiak és nők munkavégzési szokásairól kaptak szöveget az érettségizők.

Az angolérettségin egy 4 részből álló feladatlapot kell kitölteniük a diákoknak, erre középszinten 180, emelten pedig 240 percük van. A vizsga olvasott szövegértési, nyelvhelyességi, hallott szövegértési és íráskészség részből áll.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Ezek voltak az idei érettségi korábbi feladatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top