Aktuális

3500 négyzetméteres installációval ünnepelték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 70. szülinapját

Egy 70. születésnapot akkor is illik megünnepelni, ha a légi közlekedés épp a padlón van, és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér igazán megadta a módját. Látványos fotók egy látványos installációról.

Többnapos mérnöki munkával, a Budapest Airport koordinálásával, a Légiközlekedési Kulturális Központ, a Malév Ground Handling és a szintén idén 70 éves Légirendészeti Szolgálat, illetve a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság közreműködésével valósult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 70. születésnapját ünneplő gigászi installáció.

Installáció a repülőtér 70. születésnapjára

Több mint harminc járművet használtak fel a repülőtér születésnapjának megünnepléséhez (fotó: Sztraka Ferenc; Baranyi Róbert / Budapest Airport)

70. születésnapi installáció a repülőtéren

Tűzoltóautókat és retró buszokat is használtak az ünnepi installációhoz (fotó: Sztraka Ferenc; Baranyi Róbert / Budapest Airport)

Az alkotáshoz több mint 30 járművet használtak fel, köztük tűzoltóautókat, felújított retró buszokat, földi kiszolgáló járműveket, és havas gépeket is. Az eredmény magáért beszél. A nemrég nagy felújításon átesett repülőtér eddigi 70 évéről pedig itt láthatsz izgalmas statisztikákat.

Reptéri infografika

Statisztikák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér elmúlt hetven évéből

Izgalmas híreink a légiközlekedésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top