Aktuális

Biztató hírek érkeztek Olaszországból

Csaknem kétezerrel csökkent egy nap alatt az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban. Nagy dolog ez az elmúlt hónapok küzdelmei után.

Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma 1904-gyel csökkent az egy nappal korábban mért hasonló adathoz képest Olaszországban. Az aktív betegek száma jelenleg 89 624. Ennél magasabb a gyógyultak száma 96 276-tal. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 215 858-t.

A gócpont Lombardiában 134-re csökkent egy nap alatt a halottak száma, a korábbi 222-höz képest. Az aktív fertőzöttek száma 689-cel emelkedett, de ebből harminc korábbi eset most került nyilvántartásba. Egy napja 634 volt az újonnan diagnosztizáltak száma. Az észak-olasz tartományban 80 ezer fölé emelkedett a szűrt fertőzöttek száma, és túllépte a 14 ezret a halottaké.

Lombardiában ez volt az első nap, hogy nem került új beteg a kórházak intenzív osztályaira, ahol változatlanul 420 a betegek száma.  

A tartományok elnökei a gazdaság újraindítás gyorsítását sürgették a kormánytól: a kereskedelem újranyitását a tervezett május 18-a helyett már jövő hétfőtől, a vendéglátás és az összes többi ágazat újraindítását május 18-tól. A tartományokért felelős miniszter Francesco Boccia hangsúlyozta, hogy a kormány az újraindulás első hete, vagyis a május 11. utáni járványadatoktól függően dönt az esetleges gyorsításról. Hozzátette, hogy egyes tartományok esetében elképzelhetőnek tartja az óvintézkedések további gyorsabb ütemezését.

Szeretnének lassan visszatérni régi életükhöz az olaszok.

Szeretnének lassan visszatérni régi életükhöz az olaszok.(Fotó: AFP)

(MTI)

Koronavírus Európában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top