Aktuális

Koronavírusban meghalt Ty, a világhírű rapper

Ty az egyik legfontosabb brit hiphopelőadó volt, többek közt Idris Elba gyászolja nyilvánosan.
Ty, a koronavírusban elhunyt brit rapper

47 éves korában meghalt Ben Chijioke, azaz Ty, a híres brit rapper – írja a Guardian. Chijioke még április elején került kórházba koronavírussal, és hamarosan olyan rosszul lett, hogy mesterséges kómában kellett tovább kezelni. A család és a rajongók múlt hónapban még reménykedtek: Ty jobban lett, ki is került az intenzívről, csakhogy a fertőző osztályon tüdőgyulladást kapott, amelyben végül belehalt.

Ty nigériai bevándorlók gyermekeként már Londonban született. A hiphop szubkultúrában már a kilencvenes évek végén feltűnést keltett, első, Awkward című 2001-es albumát pedig már ünnepelték. A jellegzetes brit boom-bap stílus volt az övé, okos, “történetmesélős” szövegeivel emelkedett ki. A sikert második, Upwards című albuma hozta meg, ezt még Mercury-díjra is jelölték 2003-ban, amelyet végül a Franz Ferdinand kapott meg. További három albuma jelent meg, az utolsó 2018-ban. A The Hip-Hop Shakespeare Company tagja volt, tavaly pedig megalapította a Kingdem nevű, neves rapperekből álló együttest. 

Idris Elba így emlékezik rá:

Kiemelt kép: Ty a Closer című albumának borítóján

Még több nagyszerű rapper

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top