Aktuális

25 éve működő utazási iroda adta be a kulcsot

Nincs tovább: túl nagy veszteségeket okozott a járvány.
csődbe ment a robinson tours

Befejezi működését a Robinson Tours utazási iroda. A 25 éve a piacon lévő, 80 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás a honlapján jelentette be, hogy a járvány miatt “leteszi a lantot”.

Mint írták, 25 év és több százezer kiszolgált vendég után lezárnak egy korszakot, miután a koronavírus-járvány miatt eddig még nem tapasztalt utazási, és egyéb korlátozások léptek világszerte életbe. Határokat zártak le, leállt a légi forgalom, bezártak a szállodák, éttermek, múzeumok és a hétköznapi élet is korlátok közé szorult. „Több hónapra leállt az üzleti élet sok gazdasági szektorban, elsőként a turizmusban, teljesen lenullázva a bevételi oldalt” – írták.

A mostani, nagy mennyiségű lemondott út mellett, az új utak foglalásának elmaradása példátlan esemény – hangsúlyozták. „Kilátástalan és tervezhetetlen a jelenlegi helyzet rendeződésének időpontja, ezért szerintünk ugyancsak egy felelős döntés részünkről, hogy leállunk. Felelősen kimondjuk, hogy ezen a nyáron nem tudjuk hogyan, hova és egyáltalán lehet-e majd külföldre utazni.

A cég vagyoni biztosítása 380 millió forintra szól, így ez teljes mértékben fedezi az utasoknak visszajáró összegeket. Szerencsére a Robinson Tours szervezésében most épp egy utas sincs külföldön.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top