Aktuális

Megdöbbentő kísérlet: fél óra alatt mindenkit megfertőzött a vírus egy svédasztalos étteremben

Figyelemfelkeltő kísérlettel modellezték le a koronavírus terjedését.

Látványos kísérlettel mutatta be a japán közmédia a nézőknek, hogy miért a gigantikus tengeri szállodahajók voltak a koronavírus-járvány terjesztésének legfontosabb csatornái, illetve azt, hogy mire számíthat az ember a svédasztalos szállodákban – írja a 444.

koronavírus

Fotó: illusztráció / Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban, MTI/Árvai Károly/kormany.hu

A kísérletben berendeztek egy svédasztalos büfé-étkezőt, ahol tízen ebédeltek meg. Egyikük volt a vírusgazda, aki a fikció szerint a tenyerébe köhögött. A nyállal odaragadt koronavírusokat a tenyerére kent, UV-fényben világító festékkel helyettesítették. A “vírus” fél óra leforgása alatt az össze résztvevő kezére rákerült, hárman pedig az arcukat is összekenték vele.

Kiderült: a résztvevők az ételeket lefedő fémtetőt fogantyúihoz, a fogások kiszedésére szolgáló csipeszekhez és az italos kannák fogantyúihoz érve adták tovább egymásnak a “vírust. 

 

 

 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top