Aktuális

Feloldották a karantént Párizsban, a lakók cserébe alkoholtilalmat kaptak

Párizsban ugyan feloldották az általános karantént, ám az új kijárási szabályok részleges alkoholtilalmat hoztak a francia fővárosban. Nem véletlenül.
Részleges alkoholtilalmat vezettek be Párizsban.

Március 17. óta hétfőn hagyhatták el először otthonaikat a franciák igazolás nélkül. A helyi éttermek és bárok egyelőre nem nyithatnak ki, ahogy a parkok és a játszóterek sem, várhatóan június 2-ig. Gyülekezni egyéb helyszíneken ettől függetlenül lehet, ám legfeljebb csak tíz főig.

Párizsban ugyan feloldották a nyolc hétig tartó karantént, ám most újabb korlátozásokat kell bevezetni a francia fővárosban. Párizsban tilos lesz alkoholt fogyasztani a Szajna-parton és az egyik népszerű piknikező találkozóhelyen, a belvárosi Szent Márton-csatorna partján.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert a helyszíni tudósítások szerint hétfő este több tucatnyian gyűltek össze Párizsban a Szent Márton-csatorna partján, amely a párizsi fiatalok egyik legkedveltebb esti találkozóhelye. Miután a parton beszélgető és piknikező emberek nem tartották be a társadalmi távolságtartást, a rendőrség mindenkit elküldött a helyszínről.

(via MTI)

Így zárta karanténba a koronavírus Franciaországot: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top