Aktuális

Így rohant bele egy autós a 8-as úton várakozókba

Kis híján a közútkezelő forgalomirányítójának az életébe került, hogy egy autós nem figyelt eléggé.

Május 8-án a Veszprém megyei Városlőd határában kaszáltak a Magyar Közút munkatársai. A közútkezelő egyik embere épp a forgalmat irányította, amikor egy autós az előtte álló utánfutós kocsiba rohant.

A felvételen jól látszik, hogy az utánfutóról lerepülő fűrészlapok és az ipari fűrész alkatrészei majdnem eltalálta a forgalomirányítót. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg súlyosan, de a közútkezelőnél megjegyezték, hogy még 2018-ban elindították a munkaterületeken történő balesetek visszaszorítása érdekében a „Biztonságunk az Ön kezében van” kampányt.

Kaszál a Magyar Közút munkagépe.

A kerékpárút melletti növényzetet kaszálja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépe a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikert határában tartott bemutatón 2019. július 17-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országosan mintegy 32 ezer kilométernyi utat kezel, amihez közel 526 millió négyzetméternyi zöldfelület is tartozik. A 64 ezer futballpályának megfelelő területen, főleg a tavaszi időszakban a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat. A társaság ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top