Aktuális

Új villamosvonal épül Pesten

Ha elkészül a Soroksári út – Haller utcai deltavágány építése, a kereszteződésben akár hat irányba is tudnak majd haladni a villamosok, és egy új villamosvonal is létrejöhet.

A BKV fejlesztése során új vágánypár létesül a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, és a meglévő, déli irányú kapcsolat is megújul. Ezáltal a kereszteződésben a jövőben már hat irányba tudnak majd közlekedni a villamosok – közölte az MTI-vel a BKV Zrt.

Villamos Budapesten

A BKK 19-es fonódó villamos vonalán közlekedő egyik korszerű CAF-szerelvény bekanyarodik a Széchenyi Lánchíd alatt átvezető alagútba a Clark Ádám térnél, útban a Vörösvári úti vágállomása felé.
(fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 A fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új villamosvonal is létrejöhet, amely részben a 3-as metróvonal felújítása során nyújthat majd alternatív útvonalat, mert így a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lehetne megközelíteni a belvárost. A munkálatok során a kereszteződés megállói is megújulnak, korszerűek és akadálymentesek lesznek. A beruházás magában foglalja a csomópontban és környékén a kitérők, vágányátszelések és vágányok építését, áramellátási hálózat és váltófűtés létrehozását, felsővezeték-tartó oszlopok, vízvezetékek és hírközlési kábelek cseréjét, csatornázásvédelmi munkákat, közvilágítás létesítését, út és közúti jelző építését is – írták. A BKV közölte, a munkavégzés a 24-es villamosvonal ideiglenes rövidítése mellett kezdődik meg, a munkálatok ezen szakasza még nem érintik a 2-es villamos forgalmát. A beruházás a tervek szerint az év végén érhet véget.

Pozitív villamosos történeteket olvasnál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top