Aktuális

Vaddisznó támadt egy párra Szentendrén, a kutyájuk védte meg őket

A kutya nekiment a vaddisznónak, így végül a vadállat elszaladt, az eb azonban súlyosan megsérült.
vaddisznó

A szokott útvonalon, a Kő-hegy irányába sétált kedden este Gondos János és párja, Adrienn. Alig 100 méterre voltak a házaktól, amikor az út mellett az egyik bokorból előlépett egy több mázsás vaddisznó – számolt be az RTL Híradó.

Nagyon megijedtem, hirtelen azt se tudtam, mit csináljak. Lélegezni is alig mertem, mert attól féltem, hogy nekem jön. Szerintem biztos nekem is jött volna” – nyilatkozta Adrienn, aki kissé lemaradva a párjától, egyedül állt szemben az állattal. A vaddisznó elkezdett lassan közelíteni felé, addig párja is észrevette, hogy baj van, és visszaindult a kutyájukkal. „A kutya a vaddisznó elé állt, és nagyon morgott rá, ugatott és elkapta a pofáját” – mesélte Adrienn.

A két állat csak néhány másodpercig verekedett, de Brúnó súlyosan megsérült (a bal vállát átharapta a vad), rohantak vele az állatorvoshoz.

A helyiek körében népszerű Kő-hegynél hasonló vaddisznótámadás még nem történt, de mindenki tudja, hogy sok arra a vadállat.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Hasonló vaddisznótámadásokra már volt példa idehaza:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top