Aktuális

Autópályán állt neki tolatni, életveszélyt okozott

Egy autós, ahelyett, hogy pár kilométert került volna, inkább a többiek életét állt neki veszélyeztetni.

Hajmeresztő jelenetet mutatott be az RTL Klub híradója: egy, az M7-es autópályán utazó járműbe szerelt kamera rögzítette, ahogy a veszprémi lehajtónál egy másik autós tolatni kezd a sztráda külső sávjában.

A szabálytalan sofőr valószínűleg a veszprémi lehajtónál akart lekanyarodni, de elvétette a lehajtót és a tolatás mellett döntött, ahelyett, hogy pár kilométeres kerülőt tett volna. Csak a mögötte érkező jármű sofőrének lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett tragédia az esetből.

Az RTL Klub híradója szerint januárban a reptéri gyorsforgalmi úton fordult elő egy hasonló hajmeresztő eset, 2010-ben azonban tragédia lett a forgalommal szembeni közlekedésnek. Akkor három jászberényi fiatal vesztette életét, amikor ellenkező irányból hajtottak fel a Lágymányosi hídra.

Az M7-esen látott sofőrt a tévécsatorna információi szerint még nem tudták azonosítani, az RTL Klub azonban a rendőrségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az ügyet, vagyis, a vétkes autós legfeljebb 30 ezer forintos bírságra számíthat.

További cikkeink a közlekedéssel kapcsolatban:

Tolatni kezdett az autópályán az ámokfutó autós

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top