nlc.hu
Aktuális

Június 16. után újranyithatnak a színházak

Június 16. után újranyithatnak a színházak, az időseknek fenntartott vásárlási idősáv marad

A mozik, fürdők, színházak június 16. pár nappal után kinyithatnak, az idősek idősávjának sorsáról az operatív törzs dönt majd.

A Trianon emléknap miatt rendhagyó kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Elmondta, a legfontosabb változás, hogy a rendeleti törvényalkotás megszűnik, újra csak az országgyűlés hozhat törvényeket, illetve a miniszter beszélt a színházak, mozik sorsáról is.

A vészhelyzet lejártával, június közepétől újranyithatnak a színházak, mozik

A vészhelyzet lejártával, június közepétől újranyithatnak a színházak, mozik. Illusztráció: Unsplash

Gulyás ismertette, hogy a veszélyhelyzet végével, június 16. után újranyithatnak a színházak, fürdők, múzeumok, mozik. A rendezvényekre, maszkhasználatra vonatkozó szabályokat az operatív törzs vizsgálja a későbbiekben.

Beszélt arról is, hogy a védett vásárlási idősáv egyelőre fennmarad, ahogy a kórházak, szociális otthonok látogatási tilalma is a veszélyhelyzet végéig, utóbbiról a tisztifőorvos dönt majd. A vásárlási idősávot sok kritika érte, a szakmai szervezetek májusban azt mondták, szűkíteni kéne az időseknek kijelölt idősávokat, vagyis a naponta 9 és 12 óra között meghatározott intervallumot, mert nagymértékben visszaesett az élelmiszer-forgalmazás. Sokan szorgalmazták a 11 és 12 óra közötti idősáv, illetve a hétvégi vásárlási korlátozások feloldását.

A színházak igen nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, színészeik is létbizonytalanságba kerültek, ám a legtöbb színház megtanulta a legjobbat kihozni a helyzetből, és online előadásaikkal szórakoztatták a közönséget.

További színházi híreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top