Aktuális

Hétfőtől fel lehet szállni a budapesti buszok első ajtaján

A minikordon eltűnik, de jegyet azért még nem lehet venni a BKV-járatokon.

Június 15-től a járványveszély csökkenésére tekintettel megszűnik a kordonozás a BKV buszjáratain és az érintett járatokon visszaáll az első ajtós felszállási rend is – közölte a Fővárosi Önkormányzat honlapján. A továbbiakban az első ülések sem lesznek már lezárva. Jegyvásárlásra azonban továbbra sem lesz mód a buszokon, ezért kérik, hogy felszállás előtt vagy mobiltelefonjukon vásárolják meg jegyeiket az utasok.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyanakkor továbbra is kötelező a maszk viselése valamennyi budapesti tömegközlekedési eszközön, hiszen ez egyaránt védi az utasokat és a járművezetőket.  Emellett a BKK továbbra is fokozott figyelmet fordít a járművek takarítására, így napi rendszerességgel végzik el minden forgalomba kerülő jármű fertőtlenítését. Rendszeres a légkondicionáló berendezések fertőtlenítése és tisztítása, a légkondicionálóval nem rendelkező járműveken pedig nyitva tartják az ablakokat a megfelelő szellőzés érdekében.

Budapest újranyit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top