Aktuális

Gattyán György a második leggazdagabb magyar

A jótékony milliárdos beelőze Mészáros Lőrincet, már csak Csányi Sándor van előtte. A koronavírus miatt egyikük sem hal majd éhen.

Idén is megjelent a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány, amely a felső tízezer (Magyarországon: a felső 100) üzleti sikereibe és bukásaiba enged betekintést, természetesen egy obligát százas lista keretein belül. Ne is kerülgessük a lényeget: a dobogón fontos változás történt, Gattyán György (vállalkozó, mecénás, Docler-tulajdonos) és Mészáros Lőrinc (izé, ide hirtelen nem is tudjuk, melyik titulusát írjuk) helyet cserélt, az első helyezett továbbra is Csányi Sándor OTP-vezér. Politikailag állást foglalni nem tisztünk (meg sehogyan sem), így maradjunk annyiban: gratulálunk!

Gattyánról pár hónapja még mint az ország harmadik leggazdagabb emberéről írtunk, például akkor, amikor maszkokkal és egyéb védőfelszerelésekkel segítette az egészségügyi dolgozókat, illetve felszerelte a hátrányos helyzetű gyerekek intézményeit laptopokkal, pc-kkel. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar elitet egyébként mérsékelten érintette a koronavírus miatti válság: a felmérésben már szerepelnek az idei adatok májusig bezárólag, ezekből pedig az derült ki, hogy a száz leggazdagabb honfitársunk összvagyona 64,9 milliárddal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Ez igenis soknak tűnik? Akkor hadd közöljük, hogy ez az összvagyon jelenleg 

4568,1 milliárd forint.

  • Csányi Sándor vagyona 310 milliárd forint, azaz 50 milliárdot bukott;
  • Gattyán Györgyé 280 milliárd;
  • Mészáros Lőrincé 270 milliárd, tehát 26 milliárdot bukott.

A Gattyán-akta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top