Aktuális

Időjárás: hétvégére még ne tegyük el az esernyőt

Változékony időjárás lesz, helyenként a szél is megerősödik.

Bár pénteken és szombaton alapvetően napsütéses időre lehet számítani, sokfelé várható zápor, zivatar, helyenként pedig a szél is megerősödhet – írja a 24.hu az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki időjárás-előrejelzésére hivatkozva.

Pénteken az északkeleti és délnyugati megyékben is erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, ebből zápor, zivatar alakulhat ki, míg máshol napsütéses, gomolyfelhős, de száraz idő várható. A szél több helyen is megélénkülhet, akár viharos széllökésekre is számítani lehet. A hőmérséklet a leghidegebb órákban 12-18 Celsius-fok körül alakul, míg napközben 21-26 fok közé emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Változékony időjárást ígér a meteorológia hétvégére

A hétvégén viharos széllökésekre, zivatarra, záporra számíthatunk a napsütés mellett (Fotó: Getty Images)

Szombaton szintén az északkeleti és délnyugati régióban várható nagyobb eséllyel csapadék, zivatar, míg az ország többi részé napos idő várható. A szél többfelé viharossá fokozódhat. A minimális hőmérséklet 13-18, míg a maximális 21-27 fok körül alakulhat. 

Szombatról vasárnapra éjszaka erősen megnövekszik a felhőzet, nap közben is csak átmenetileg szakadozhat fel. A hét utolsó napján a Dunántúlon várható viharos szél, keleten mérsékeltebb légmozgásra lehet számítani. A hőmérséklet minimuma 12-17, maximuma 19-25 fok körül várható.

További cikkeink az időjárással kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top