Aktuális

Müller Cecília arra figyelmeztet, hogy még tart a járvány

Az országos tisztifőorvos szerint különösen most nem szabad lazulnia a fegyelemnek.
Müller Cecília figyelmeztet, hogy nincs vége a járványnak.

Bár a koronavírus-járvány első szakasza úgy tűnik, véget ért Magyarországon, Müller Cecília, az országos tisztifőorvos arra kér mindenkit, hogy ne dőljenek még hátra. „A kórokozó továbbra is jelen van, még tart a világjárvány” – mondta a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A tisztifőorvos az interjúban kiemelte, Magyarországon, összehasonlítva a többi országgal viszonylag kevés megbetegedés és haláleset történt a koronavírus miatt. „Ez azonban nem jelent egyet azzal, hogy a vírus eltűnt volna az országból, hiszen még kórházban is ápolnak koronavírusos betegeket.”

Müller Cecília szerint most, hogy egyre inkább visszatérhetünk a megszokott hétköznapokba, a legfontosabb feladatunk az, hogy maradjunk éberek. Hogy kövessük pontosan a változásokat, különösképp azokat, amik a nyitással és a felszabadító járványügyi intézkedéssel kapcsolatosak.

A szakember egyébként beszélt arról is, hogy amíg nincs se vakcina, se célzott terápia, a klasszikus járványügyi intézkedések maradnak a védekezés leghatékonyabb eszközei a vírus ellen.

Olvass még többet Müller Cecíliáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top