Aktuális

Temetésre érkezett Angliából, gigabírságot kapott

A repülőtéren azt mondták neki, karanténban kellett volna maradnia 14 napig, és egy százezer forintos csekket kapott a karantén megszegése miatt, majd visszafordították.
karantén

Édesanyja temetésére tért haza Nagy Krisztián Zsolt, ám százezres bírság lett a vége. Az Angliában élő magyar férfi még májusban kérte, hogy mentesüljön a karantén alól, ám hiába kapott választ, azt eltérően értelmezték a hatóságok. Így csak nehezen tudott visszatérni családjához Nagy-Britanniába – számolt be az RTL Híradó. A büntetésen kívül ráadásul az új repülőjegy és a munkahelyéről való kimaradása miatt többszáz fontos kára keletkezett. 

A hasonló ügyekkel is foglalkozó Helsinki Bizottság szakértője szerint gyakori, hogy a jogi kifejezéseket félreértelmezik. Vélemény szerint az Angliában élő férfi kérheti a rendőrséget, hogy vizsgálja felül a döntését, valamint az ügyészséghez is fordulhat. A szakértő azt mondta, nem először fordul elő, hogy valaki félreértelmezte a karanténra vonatkozó szabályokat.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top