nlc.hu
Aktuális

Ivókutak a metróban

Légkondi továbbra sem, ivókutak viszont lesznek a 3-as metró állomásain

Ivókutakkal próbálják elviselhetőbbé tenni a metróban uralkodó irgalmatlan forróságot.

Légkondi egyelőre továbbra sem lesz a 3-as metrón, nyolc állomást azonban ivókutakkal szereltek fel. Így ha a kánikulában kitikkadnánk a pokolian meleg metrókocsikon, az ivókutaknál frissíthetjük fel magukat. A koronavírus-járvány idején különösen nem elhanyagolható  szempont az sem, hogy a szóban forgó ivókutak higiénikus, rozsdamentes acélból készültek és és palackunkat is fel tudjuk belőlük tölteni.

Szerelvények fordulnak a Nagyvárad téri ideiglenes végállomáson

Szerelvények fordulnak a Nagyvárad téri ideiglenes végállomáson az M3-as metró felújítás alatt álló déli szakaszán 2020. május 13-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Pesti Hírlap megírta: Karácsony Gergely főpolgármester szerint a 3-as metró szerelvényeibe a klíma utólagos beszerelése 6-10 milliárd forintba kerülne és a pénz meg is lenne rá. Ehhez azonban hozzá kellene nyúlni a felújított kocsik szerkezetének, ami az orosz gyártó, a Metrovagonmas által adott garanciát veszélyeztetné.

Két cég egyébként már bejelentkezett, hogy saját költségükre elkészítenék egy-egy kocsi légkondival felszerelt prototípusát, ám a munka nem kezdődhet meg, mivel a gyártó nem járul hozzá.

Megújul a 3-as metró

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top