Aktuális

Kis segítség, nagy öröm (x)

A koronavírus járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban.

Számos kezdeményezés indult az ő támogatásukra, a Tesco rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akciójához csatlakozva pedig most bárki könnyedén segíthet.

Kis segítség, nagy öröm (x)A rekord hosszú élelmiszergyűjtő akció június 19-től augusztus 31-ig tart. Ez idő alatt mind a 201 magyarországi Tesco áruházban adományozhat élelmiszert a rászorulók számára bárki, aki úgy érzi, szívesen hozzájárulna a kezdeményezéshez. Azok, akik szeretnének részt venni a támogató akcióban, számos tartós termék közül választhatnak – az adományozható élelmiszerek közé tartozik például a rizs, tészta, cukor, olaj, lekvár, különböző befőttek, illetve a tea és a kávé is. Az adományozás folyamata egyszerű és teljesen biztonságos: csupán annyi a teendő, hogy vásárlást követően az átadásra szánt élelmiszereket elhelyezik a kasszasoron kívül található, erre a célra kijelölt gyűjtőponton.

Az összes így felajánlott élelmiszert a Tesco stratégiai partnerén, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül juttatja el azoknak, akiknek igazán szükségük van rá. Az áruházlánc munkatársai is aktívan kiveszik részüket a tartósélelmiszer-gyűjtésből, az akció teljes időtartama alatt önkéntesként csatlakozhatnak a gyűjtéshez.

“Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Tesco ilyen gyorsan reagált a kialakult, rendkívüli helyzetre, amikor egyre több család számára okoz nehézséget a mindennapi étkezés előteremtése. A Tesco vásárlói ismét lehetőséget kapnak, hogy ők is segíthessenek, mi pedig teszünk róla, hogy minden felajánlás azokhoz jusson el, akik a legsérülékenyebbek, idősek, vagy éppen családok, ahol a szülők elvesztették a munkájukat. Ne feledjék, minden adomány számít!” –   mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top