Aktuális

Taxis segített elfogni az idős pesti asszonyok rémét

Márk idős nőket rabolt ki, ám az utolsó akciójánál felbukkant egy bátor taxis.

S. Márk, a rendőrség adatai szerint előszeretettel támadt meg idős nőket Budapest VII. és IX, kerületében. Volt, akit a földre lökött, míg egy másik áldozata nyakát ragadta meg, hogy elvehesse értékeit.

Július 15-én egy józsefvárosi kapualjban csapott le és egy idős asszony nyakából tépett ki két arany nyakláncot is. A nő férje a rabló után rohant, ám a bűnöző beugrott egy taxiba és úgy menekült.

Az esetet viszont látta egy taxisofőr, aki beültette az idős férfit az autójába és a másik taxis után ment, miközben hívta rendőrséget. A bejelentővel végig vonalban voltak a rendőrök, akik kollégáikat a helyszínre irányították. A járőrök az Orczy térnél meglátták a feltételezett elkövetőt egy piros lámpánál várakozó taxiban, majd az autó elé álltak és elfogták a férfit – írja a police.hu.​​

Az elfogás:

A rendőrök a 28 éves budapesti S. Márk zsebében megtalálták az ellopott két arany nyakláncot, továbbá 4 gramm marihuánát is. Mint kiderült S. Márk, amikor beült a taxiba azt mondta, hogy őt rabolták ki és azért kell sietniük, mert tudja hol van az elkövető. 

A józsefvárosi nyomozókat azonban nem lehetett átverni, S. Márkot őrizetbe vették és kétrendbeli rablás bűntett, egy rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, valamint egy rendbeli kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Bátor helytállásáért Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2020. július 17-én elismerésben és jutalomban részesítette Bíró Viktor Ernő taxisofőrt.

A bátor taxist a budapesti rendőrfőkapitány tüntette ki (fotó: police.hu)

A bátor taxist a budapesti rendőrfőkapitány tüntette ki (fotó: police.hu)

Még több hőstett:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top