Aktuális

Kánikula és sok napsütés várható az első augusztusi hétvégén

A hétvégén jellemzően 30 fok alakulnak majd a maximumok, sok-sok napsütéssel. Zápor, zivatar csak elvétve várható.

Aki ezt a hetet választotta nyaralásnak igencsak jól járt, mert gyakorlatilag nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is zavartalan napsütésben és igazi strandidőben lehet része. Pénteken hőség miatt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést, zivatarveszély pedig Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Zala megyében várható. Napközben 28-35 fokig melegedik a levegő, de az ország északnyugati részében akár 36 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményéből. Az UV-B sugárzás mértéke akár a 7,7-et is meghaladhatja.

Forróság és sok napsütés várható a hétvégén (fotó: Pixabay)

Forróság és sok napsütés várható a hétvégén (fotó: Pixabay)

Szombaton csapadékmentes, napos időre számíthatunk, minimum 9-19, maximum 26-32 fokos hőmérséklettel. A napsütés vasárnap is folytatódhat, a Dunántúlon némi megélénkülő szél kíséretében, a legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb 26-32 fok lesz. Este északnyugaton előfordulhat zápor, zivatar.

Így védekezz a kánikula ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top