Aktuális

Döbbenetes lélekjelenléttel mentette meg a takarítónő a kislányt Bejrútban

Eddig nem látott felvétel került elő a libanoni fővárost megrázó hatalmas robbanásról.

A 24.hu információi szerint legalább 50 halottja és 2750 sebesültje van annak a robbanásnak, amely Bejrút kikötőjétől nem messze következett be a tegnapi nap folyamán. A hírek először arról szóltak, hogy egy tűzijátékok tárolására használt raktár robbant fel, később azonban a CNN hírcsatorna már arról számolt be, hogy a raktárban a hatóságok által elkobzott robbanóanyagokat is tartottak, ez okozhatta a tragédiát. 

A robbanás ereje akkora volt, hogy azt még a 240 kilométerre található Cipruson is érezni lehetett, Limassol városában is beleremegtek az ablakok a lökéshullámba, de a baleset helyszínétől 10 kilométerre fekvő épületekben is kár keletkezett. 

Elképesztő videó készült a bejrúti robbanásról

A bejrúti robbanást több száz kilométerre is érezni lehetett (Fotó: Getty Images)

Az irtózatos erejű robbanásról számos videó is készült. Az alábbit egy toronyházból rögzítette egy férfi:

A következőt pedig egy hajó fedélzetéről vették fel, ezen látható igazán, hogy mekkora lökéshullámot eredményezett a detonáció.

Ezeknél azonban sokkal drámaibb az a felvétel, amely egy bejrúti lakás lefüggönyzött teraszán készült. A képsorokon egy takarítónő, valamint egy néhány éves kislány látható. A robbanás a napellenzők miatt nem látszik, csupán a lökéshullám hatását érzékelni, amely félrelöki a függönyöket. A videó elején, körülbelül 3 másodpercnél látható, hogy a kamera egy picit megrázkódik, a lökéshullám maga azonban csak pár másodperccel később ér oda.

A takarítónő lélekjelenlétét jól mutatja, hogy a robbanás pillanatában azonnal a kislány felé mozdul, szinte össze sem rezzen, az első gondolata bizonyára az lehetett, hogy mindenképpen megóvja a gyereket, bár valószínűleg ekkor még fogalma sem volt róla, hogy mi történhetett. 

A Twitter felhasználói egy emberként nevezik hősnek a nőt, teljesen jogosan, valaki pedig megjegyezte, nagy szerencse, hogy nyitott erkélyen tartózkodtak, mert zárt ablakoknál sokkal súlyosabb is lehetett volna a végeredmény a szétrepülő üvegszilánkok miatt. 

További cikkeink önfeláldozó emberekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top