nlc.hu
Aktuális

Koronavírus Pápán

Koronavírusgóc van kialakulóban Pápán? 9 új fertőzöttet találtak

Az egyik koronavírusfertőzött egy óvónő, ezért bezárták az intézményt, és az alkalmazottakat, valamint 20 gyermeket karantén alá helyeztek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester szerdán arról számolt be, hogy hat pápai és három Pápa környéki lakosnak pozitív lett a koronavírustesztje, így összesen már 17 pozitív esetről tudnak. Számos teszt viszont még kiértékelés alatt áll – adta hírül a Blikk.

koronavírus

koronavírus, Fotó: MTI/AP/Eldar Emric

Áldozó tájékoztatása szerint az erzsébetvárosi óvoda egyik óvónőjénél igazolták a vírus jelenlétét. Az óvodában ezért rendkívüli intézkedést vezettek be: az intézményt bezárták, majd megkezdték a fertőtlenítést. Az óvónő a múlt héten részt vett egy értekezleten, ahol több óvodai dolgozó is jelen volt. Ezért ők és további 20 óvodás gyermek jelenleg is karanténban van.

Emellett sajnos a pápai idősotthon is érintett: ott az egyik dolgozójának lett pozitív a koronavírustesztje, emiatt a Teveli úti intézmény összes lakóján és dolgozóján elvégezték a tesztet, akik közül egy férfinak lett pozitív a tesztje, ő egyelőre tünetmentes, de az ajkai kórházba szállították. 

A polgármester elmondta, folytatódnak a kontaktkutatások, több tucatnyi minta jelenleg is ellenőrzés alatt van.

Itthoni koronavírus-helyzet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top