nlc.hu
Aktuális

Extrém japán hőhullám

Már 53 halottja van a tomboló japán hőhullámnak

Sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok Japánban, ahol több helyen árnyékban is 40 fok van, miközben az éjszakai órák sem hoznak különösebb felfrissülést.
Japán hőhullám - Fotó: MTI

Japánban sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, ahol a nagyvárosokban a minimum éjszakai hőmérséklet is alig csökken 30 fok alá. Nappal pedig több helyen árnyékban is 40 fok van. A hőhullámnak eddig összesen 53 halálos áldozatát tartják számon a szigetországban.

Ráadásul a koronavírus is csak ront a helyzeten, mert a maszkok mögött még nehezebb elviselni a forróságot. 

Az előrejelzések szerint még nincs vége az extrém japán hőhullámnak, amely a világ más országait is érinti. Ahogy már mi is írtunk róla korábban, az Egyesült Államok nyugati felén is hasonló hőség tombol: itt is sok helyütt alakul napközben 40 fok felett a hőmérséklet.

Kaliforniában például ismét nagy területen lángoltak fel az erdőtüzek. A Death Valley-ben 54,4 fokot mértek, Celsiusban, amire 10 éve nem volt példa – derült ki mindez az RTL Klub Híradó riportjából.

Még több aggasztó hír és előrejelzés a globális felmelegedésről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top