Aktuális

Komoly esőkkel indul az új tanév

A hétvégén még kánikula lesz, aztán jön a lehűlés és sok csapadék.

Szombaton sok napsütés várható fátyolfelhőkkel, de már gomolyfelhők is képződnek, amelyekből a déli óráktól főként a Dunántúli-középhegység, a főváros, illetve az Északi-középhegység térségében néhol zápor, zivatar kialakulhat. Késő délután, estefelé a nyugati határvidékre egy-egy hevesebb zivatar szintén besodródhat. A délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű. Késő estére többnyire 19, 26 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

forrás: pixabay

forrás: pixabay

Vasárnap általában gyengén felhős, napos idő várható, de a délutáni, esti óráktól főleg nyugaton, északnyugaton helyenként már megnövekedhet a felhőzet, és előfordulhat zápor, zivatar, ugyanakkor az ország nagy részén nem valószínű csapadék. A déli, délnyugati szél több helyütt megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között alakul.

Hétfőn eleinte hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, majd az ország nagy részén erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt csak néhol valószínű csapadék. Délutántól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délnyugati, később az északnyugati szelet kísérhetik élénk, időnként erős lökések. Zivatar térségében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23, 29 fok között valószínű, de keleten helyenként 30, 33 fokot is mérhetnek.

Kedden, iskolakezdésre egyre többfelé csökken a felhőzet. Napközben több helyen előfordul eső, zápor, zivatar, estétől inkább északkeleten valószínű még csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarban viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Főleg északkeleten elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél. Zivatar térségében erős vagy viharos lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top