Aktuális

Szlávik: A második hullám a fegyelem lazulása miatt van

A Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa szerint a határok lezárása mellett a maszkviselés fontosságára is fel kellene hívni a figyelmet.
maszk

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa szombaton az ATV Egyenes beszéd című műsorában a koronavírus-járvány második hulláma és a maszkviselés fontossága mellett arról is beszélt, hogy bár az országban az utóbbi napokban egyre többen fertőződnek meg az új típusú koronavírussal, a kórházakban egyelőre nincs sok beteg, a fertőzöttek többsége ugyanis tünetmentes.

Hozzátette, a koronavírus-járvány második hulláma gyakorlatilag egyenes következménye annak, hogy az emberek, de főleg a fiatalok körében lazult a fegyelem. „Úgy érzik, hogy sebezhetetlenek, hogy őket nem érintheti a koronavírus, ezért ne korlátozzák őket” – majd hozzátette, a WHO felhívása szerint ez egyáltalán nincs így, sőt. A vírus sok esetben tünetek nélkül terjedhet a fiatalkorúak körében.

A főorvos úgy véli, amellett, hogy Magyarország ismét lezárja a határait a külföldről érkezők előtt, fontos lenne felhívni a figyelmet a maszkviselés fontosságára is. „Látjuk, hogy most már olyan helyeken sem hordanak az emberek maszkot, ahol korábban igen.”  Szerinte proaktívan kellene az emberekhez szólni, hogy mindenki megértse: ha nem használunk maszkot, másokat veszélyeztetünk.

Azt kérte, mindenki gondolkozzon el magában, és aki teheti, próbálja elhalasztani az olyan eseményeket, ahol fertőző személy is jelen lehet.

Olvass még többet a maszkviselésről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top