nlc.hu
Aktuális

Viharok

Még nincs vége az Armageddonnak: Ma is lecsapnak viharok az országra

A zivatarokat viharos (ált. 60-90 km/h) széllökés és jégeső kísérheti...

Ahogy arról már beszámoltunk, Budapest több pontján is fákat csavart ki a viharos szél hétfő éjjel, úttestre, parkoló autókra, lakóházakra is dőlt fa. Hétvégén pedig hatalmas jégverés pusztított az ország nyugati részében, autókat is megrongált a jég. A szupercella Vác-Göd-Dunakeszi térséget is elérte, ahol az orkán erejű szél hatalmas károkat okozott. Az ítéletidő sajnos kedden is folytatódik.

Ma sem maradunk viharok nélkül.

Villámok cikáznak az égbolton Salgótarján felett 2020. szeptember 1-jén. Heves zivatarokkal és kiadós esővel vihar vonul át a keleti országrész felett.
MTI/Komka Péter

Kedd reggel, kora délelőtt a középső országrészben, később másutt is szakadozik a felhőzet, és egyre több helyen kisüt a nap. A kiterjedtebb csapadékzóna a délelőtti, kora délutáni órákban az északkeleti, keleti határvidéket is elhagyja, de mögötte szórványosan előfordulhat záporeső, eső, helyenként zivatar is lehet – írja a Blikk.

Duna vonalától nyugatra az északnyugati, nyugati, keletre pedig a délnyugati szél lesz több helyen erős. A Dunántúlon és a Zemplénnél néhol viharossá fokozódhat a szél, de zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 17 és 21, keletebbre 21 és 27 fok között alakul. Késő estére hideg lesz, 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Még több a viharkárokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top