nlc.hu
Aktuális

Biztonsági őr lopott

Több százezer forintot lopott egy biztonsági őr egy vásárlótól Győrben

A biztonsági őr kifigyelte, hogy az egyik vásárlónál sok készpénz van, majd egy társával elterelték a férfi figyelmét, és ellopták a pénzt.
Biztonsági őr

Biztonsági őr lopott egy vásárlótól egy győri üzletben idén januárban – közölte a Győri Járási Ügyészség.

A biztonsági őr kifigyelte, hogy az egyik férfi vásárló egy pénzköteget tart magánál egy nejlonszatyorban, és az abból kivett húszezressel fizet.

Amikor a vásárló az autójához ment, a biztonsági őr és egy társa – akit korábban telefonon hívott – elterelték a férfi figyelmét.

„Főnök, önnek le van engedve a bal első kereke”

– ezzel vonták el a férfi figyelmét, közben pedig ellopták a 650 ezer forinttal teli szatyrot, benne a sértett okirataival, bankkártyájával és telefonjával együtt.

Mikor a sértett a biztonsági őrtől rövid idő múlva segítséget kért, a biztonsági őr a biztonsági szolgálatnak annyit jelzett, hogy egy ember elhagyta az iratait.

Három nap múlva a biztonsági őr otthonának gyerekszobájában megtalálták az összes pénzt. Az ügyészség az elkövetőket minősített lopással vádolja. Velük szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Még több cikk a biztonsági őrökről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top