nlc.hu
Aktuális

Vírustagadó orvosok

A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik vírustagadó tagjaitól

A kamara elhatárolódott azoktól az orvosoktól, akit tudománytalan tanokat, összeesküvés-elméleteket hirdetnek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és hisztériának állítják be a védekezést.
Orvos

Közleményben határolódott el a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az utóbbi hetekben egyre nagyobb nyilvánosságot elérő koronavírus-szkeptikus vagy egyenesen vírustagadó orvosoktól.

A MOK vezetése elhatárolódik:

  • dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az Orvosok a tisztánlátásért Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azokat igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve.”
  • „Hasonló módon elhatárolódunk saját kamaránk tagjai közül dr. Tamasi József, kamaránkon kívül egyebek közt dr. Gődény György gyógyszerész által hirdetett összeesküvés-elméletektől, melyek a jelen koronavírus okozta járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb »háttérhatalmak« okozta hisztériának állítják be, tagadják a távolságtartás és a maszkviselés tudományosan sokszorosan megalapozott fontosságát a vírus terjedésének lassításában, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek.”

A kamara azért szólalt meg az ügyben, mert azt már ők is tarthatatlannak érezték, hogy a vírusszkeptikusok egyik hangadója, Pócs Alfréd a MOK Heves megyei területi szervezet elnöke. Mint írják a tudománytalan, tételesen cáfolt tanok terjesztése veszélyezteti a járvány elleni védekezés hatékonyságát.

Még több cikk a vírusszkeptikusokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top