Aktuális

NNK: jelentősen csökkent a fertőzöttek átlagéletkora

A kora őszi második hullám során jelenleg a fertőzöttek átlagéletkora csupán 26 év, vagyis elmondható, hogy a vírus a fiatalok között terjed gőzerővel.

Míg a tavaszi járványhullám során a fertőzöttek nagyrészt a hatvan feletti generációból kerültek ki, ez a trend most megfordult: a koronavírus jelenleg a fiatalok között terjed. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán számolt be erről az információról, magyarázatot adva ezzel arra, hogy miért van az, hogy az új fertőzöttek száma ugyan drasztikusan nő, a kórházak még sincsenek leterhelve súlyos betegekkel.

A koronavírus most elsősorban a fiatalok között terjed (fotó: Pixabay)

A koronavírus most elsősorban a fiatalok között terjed (fotó: Pixabay)

Míg korábban a gócokat elsősorban az idősotthonok és kórházak jelentették, most a vírus elsősorban gólyatáborokban, szórakozóhelyeken és esküvőkön terjed. A szennyvízből vett minták alapján Budapesten és Debrecenben várható a közeljövőben nagyobb növekedés. A járványügyi szabályok betartása e helyzetben különösen fontos.

Olvasnál még aktuális híreket a koronavírusról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top