Aktuális

Rekordszámú új fertőzöttet találtak Magyarországon

Most már nem tűnik eltúlzottnak a jóslat, hogy hamarosan ezres nagyságrendben kapjuk a napi új fertőzöttek számát. Tegnap 459 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, ami új rekord hazánkban.

Sorra dőlnek a rekordok a fertőzöttek számában Magyarországon. A 459 fős tegnapi szám már bizonyítja, hogy berobbant a vírus hazánkban, és a közeljövőben ezek a számok még biztosan nőni fognak. A koronavírus.gov.hu adatai szerint összesen 7382 fő fertőződött meg eddig Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma 2817 fő.

Elengedhetetlen eszközeink a vírus elleni védekezéshez (fotó: Pixabay)

Elengedhetetlen eszközeink a vírus elleni védekezéshez (fotó: Pixabay)

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka budapesti. Jelenleg 120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen. A kormányzati oldal felhívja a figyelmet, hogy a vírus aktív terjedése miatt most különösen fontos a fegyelmezettség, a korlátozások és a higiéniai szabályok betartása. Zárt térben, közösségben továbbra is erősen ajánlott a maszkviselés és a szociális távolság betartása. A tünetekkel rendelkezők ne menjenek közösségbe, és értesítsék háziorvosukat. A kormány a mai ülésén ismét áttekinti a járványügyi helyzetet.

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top