nlc.hu
Aktuális

Koronavírus az Operaházban

Sorozatosak a megbetegedések az Operaházban, az intézmény októberig zárva tart

Az Operaház kórusában, a Magyar Nemzeti Balettben szórványosak, a zenekarban azonban sorozatosak a koronavírus megbetegedések.

A Magyar Állami Operaházat is elérte a koronavírus: elmaradnak az előadások, az intézmény október 17-ig biztosan zárva tart – írta meg a Blikk. Az intézményben többen is megfertőződtek.

Sorozatosak a koronavírus megbetegedések az Operaházban.

A Magyar Állami Operaház épülete az Andrássy út 22-ben(Fotó: MTVA / Bizományosi: Faludi Imre)

Közleményükben azt írják, hogy a maximális egészségügyi óvintézkedések ellenére az elmúlt napokban az intézmény csoportos művészeti tárai közül az Opera Kórusban és a Magyar Nemzeti Balettben szórványos, az előadások motorjaként működő Opera Zenekarban viszont sorozatos megbetegedések tapasztalhatók, és a vírus immár az énekes szólistákat is elérte. Ez a helyzet amellett, hogy folyamatosan fenyegeti a tervezett előadások létrejöttét, egyre nagyobb veszélynek teszi ki közreműködő művészeink egészségét is. 

Tisztelt Közönségünk! Az elmúlt napok nagy sikerű bemutatói (Kaktuszok – balettest, Salome – opera, Ments meg, Uram! –...

Közzétette: Operaház – 2020. szeptember 17., csütörtök

 

Az Opera törölt előadásai alól kivételt képez a 2020. szeptember 19-re meghirdetett Bach-születésnap és a 2020. szeptember 22-re tervezett Benyovszky Móric, avagy a kamcsatkai száműzöttek című operaest, amelyek csekély előadói apparátusa – zenekar helyett zongora, énekkari közreműködés nélkül – lehetővé teszi a produkciók megtartását és streamelését is.

A beutazási korlátozások miatt ugyancsak meghiúsul a Szentpétervári Opera október elejére tervezet két vendégelőadása, a Faust és a Gyöngyhalászok is. Az esetleges újraindulásról a szeptember végi pandémiás helyzet értékelésének függvényében külön tájékoztatást ad az intézmény legkésőbb október elsején, a zene világnapján.

Az Opera a leállás idejére hétvégenként Maszkabál címmel ingyenes, zongorával kísért online áriaesteket sugároz közösségi oldalán át az Eiffel Műhelyházból, így kíván tenni azért, hogy nézői ne maradjanak operaélmény nélkül. 

Mi a helyzet itthon? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top