Aktuális

Vádat emeltek a nő ellen, aki a kisgyerekét is vitte lopni

A kislány szeme láttára lopott az anya az áruházban, majd a gyerek ruhájában rejtette el a szajrét.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a mezőkövesdi ügyészség egy 27 éves nővel szemben, akit nyolc éves gyermekének társaságában áruházi lopáson értek tetten.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

A vádirat szerint a nő 2020. január 25-én délután a kislányával az egyik ismert hazai áruházlánc mezőkövesdi üzletébe ment vásárolni. Az üzletben a nő a gyermek szeme láttára levett a polcról és elrakott egy bizsu fülbevalót, majd szintén elvett egy tornazsákon lévő bojtot, melyet a gyermek ruházatában rejtett el.

A lopást az áruház biztonsági őre a kamerafelvételen észlelte, majd mikor a vádlott fizetés nélkül távozni akart az üzletből feltartóztatta őt.

Az ügyészség szerint a vádlott ezen cselekményével a gyermeke  nevelésére, felügyeletére és gondozására irányuló feladatából eredő kötelezettségét súlyosan megszegte, mellyel a kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top