nlc.hu
Aktuális

Kivágják a fákat a Négyszögletű Kerek Erdőben

Kivágják a fákat a Négyszögletű Kerek Erdőben, a Lázár Ervint megihlető péceli területen

Több hektáron kivágják a fákat a péceli Négyszögletű Kerek Erdőben, ami ihletett adott Lázár Ervin klasszikus mesekönyvéhez.
Erdő

Buldózerrel, fűrészgépekkel, daruval mentek neki a Pécelen található Négyszögletű Kerek Erdőnek, amelyet azért hívnak így, mert az ottani Csúnya erdő adott ihletet Lázár Ervin klasszikus mesekönyvéhez – írja a Blikk.

A lakók a közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy ha másfél kilométeres sávban, több hektáron kivágják a fákat, az erdő már soha nem lesz olyan, mint amilyennek Lázár Ervin és a péceliek megismerhették. A helyiek attól tartanak, hogy fakivágás addig meg sem áll, amíg tar nem lesz az egész domboldal.

A fakitermeléssel megbízott cég névtelenséget kérő képviselője a Blikknek a helyszínen azt mondta: évek óta erdőirtással vádolják őket, pedig amit végeznek, az erdőgazdálkodás. Hozzátette, a terület magántulajdonban van, a tulajdonos megfelelő engedélyek birtokában kitermelteti a fát. Azt ígérte, új fákat ültetnek, öt év múlva pedig újra erdő lesz a helyen.

Az ott lakók bíznak abban, hogy tényleg így lesz, mert ahogy egyikük mondta: „az egész világ szegényebb lenne a Négyszögletű Kerek Erdő nélkül. Ne bántsák, ültessenek új fákat, különben hova lesznek a meséink?”

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Ezért kellenek a mesék a gyerekeknek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top