nlc.hu
Aktuális

Vihar az ország középső részén

Fákat döntött ki a vihar az ország középső részén, rengeteg helyre riasztották a tűzoltókat

Lecsapott a vihar az ország középső részére, sok munkájuk volt a tűzoltóknak.
Viharban kidőlt fát távolítanak el a tűzoltók

Fákat döntött ki, faágakat szakított le és vezetékeket rongált meg a zivatar vasárnap reggelre az ország középső részén – közölte a katasztrófavédelem.

A viharkárok felszámolásához Budapesten, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna megye területén összesen 50 helyszínre riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit. 

A viharos időjárás miatt több helyen fa dőlt a vasúti pályára, ezért jelentősen megnőtt a menetidő a Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon. Több szakaszon nem közlekedtek a vonatok, pótlóbuszokkal szállították az utasokat. Vasárnapra reggelre a kidőlt fákat eltávolították a sínekről, és újraindult a vonatközlekedés.

Frissítés!

A katasztrófavédelem későbbi tájékoztatása szerint a viharos időjárás 110 helyen okozott károkat országszerte. A legtöbb gondot a hirtelen felerősödött szél okozta fakidőlések és ágleszakadások eredményezték. A katasztrófavédelem a legtöbb beavatkozást az ország nyugati részén végezte.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Varga György)

Ilyenkor segítenek a láncfűrészes hősök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top