Aktuális

Dúró Dóra újabb mesekönyvet végzett ki

Ezúttal sajtótájékoztatón tépte szét a szerinte ártalmas könyvet a politikus asszony.

Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese. Dúró Dóra különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á című, avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg, és az sem tetszik neki, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Mi több, azt is problémának érzi, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti a gyerekeket a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja. Azt mondta, a Meseország mindenkié című mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a kiadványra.

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős ezért. 

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top