Aktuális

Elszabadult a járvány Lengyelországban: ismét külön vásárlási sávja lesz az időseknek

Egy nap alatt 5,3 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma.
koronavírus,

Lengyelországban újból bevezetik a vásárlási idősávot a hatvan évnél idősebbeknek – írja a 24.hu Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő bejelentésére hivatkozva. A cikkből kiderül, hogy Morawiecki az idősek védelmét tartja a lengyel járványkezelési stratégia egyik kiemelt céljának.

A kormányfő sajtóértekezletén utalt a halálozási adatokra is; ezek szerint az új típusú koronavírus, ami a bőrön legalább 9 órát él, a 60 évnél, és különösen a 67 évnél idősebb embereket veszélyezteti a leginkább. Éppen emiatt csütörtöktől a boltokban 10 és 12 óra között újból csak a 60 évnél idősebb vásárolhatnak, emellett szombattól az egész országban kötelező a szájmaszk köztéri viselése.

Erre az utóbbi intézkedésre már Adam Niedzielski egészségügyi miniszter emlékeztetett, aki kilátásba helyezte a járványügyi intézkedések bővítését is. A közel 38 millió lakosú Lengyelországban 39684 az aktív fertőzöttek száma, péntekről szombatra – egyetlen nap alatt – 5,3 ezerrel nőtt a szám, ami a legmagasabb napi növekmény a járvány kitörése óta.

Olvass még többet a koronavírus-járványról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top