Aktuális

Müller Cecília: október 20-ig minden háziorvoshoz megérkezik az influenza elleni oltás

A tisztifőorvos azt kérte az önkormányzatoktól, hogy ne rendezzék meg az október 23-i ünnepségeket, és szólt arról is, hogy hamarosan megérkeznek a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltások.

Müller Cecília az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján arra kérte a krónikus betegségben szenvedőket, hogy keressék fel a háziorvosukat, mert a jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy a betegségüket karbantartsák, mert ez döntő tényező lehet akkor, ha valaki megfertőződik.

Müller Cecília a Szent István-díj kitüntetettjeként Székesfehérváron (fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Müller Cecília a Szent István-díj kitüntetettjeként Székesfehérváron (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Müller továbbá azt is elmondta, hogy a héten, de legkésőbb október 20-ig megérkezik a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltás, és arra kéri a koronavírus szempontjából magas kockázatú betegeket, hogy minél előbb adassák be maguknak az oltást. Szóba kerültek az október 23-i ünnepségek is, amivel kapcsolatban a tiszti főorvos megkérte a szervezőket, hogy csak zászlófelvonás és díjátadás legyen, a tömegrendezvényeket kerüljék el. Felhívta a figyelmet arra is, hogy most már bárki fertőzött lehet, senki sem tudhatja magáról biztosan, hogy ő nem az.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top