Aktuális

Közel 500 csomagot lopott el egy postai alkalmazott

Az osztrák-magyar határhoz közeli eisenstadti postaállomás alkalmazottja a bíróságán felelt tetteiért.

„Ez a boldogság, a megkönnyebbülés pillanata” – közölte a bíróságon a postai kolléganő. A Híradó.hu a Kronen Zeitungra hivatkozva írja, hogy a 38 éves tolvaj kifejezetten a cigarettát tartalmazó küldeményekre hajtott, amelyeket a környékbeli dohányboltoknak küldtek, de ő persze magánúton értékesítette azokat, később viszont elhagyta a specifikációt, és nem volt ennyire válogatós.

„Véletlenszerűen válogattam ki a csomagokat, amiket aztán a kabátom alá rejtettem”” – közölte az eisenstadti járási bíróságon. Az ellopott csomagokban ékszerektől kisebb háztartási gépekig különféle termékek voltak.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A nő nem tudta pontosan megmondani, hány csomagot lopott el. A zsákmányt a lakásában tárolta egy szekrényben, ezek közül 40-et megtaláltak a rendőrök házkutatáskor. A tolvaj legalább 36 000 euró kárt okozott a címzetteknek, bűntettéért nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

Tolvajok mindig is lesznek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top