Aktuális

Átléptük a rettegett lélektani határt: 103 koronavírus-fertőzött halt meg 1 nap alatt

4709 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és szomorú lélektani határt léptünk át a halálozások számában is.
koronavírus

Eddig még sosem léptük át a napi halálozások számában a százas lélektani határt, de most sajnos ez is megtörtént. 103 többségében idős, krónikus beteg hunyt el, és ezzel az elhunytak száma 2250-re növekedett – írja a koronavirus.gov.hu.

23 213-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 74 162 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 30%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 5489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 391-en vannak lélegeztetőgépen. Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása. A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában. Mindenkinek be kell tartani a szabályokat, óriási az egyéni felelősség. Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép, és a most bevezetett védelmi intézkedésekkel az a cél, hogy ez így is maradjon, A védelmi intézkedések a járvány lassítását szolgálják és ezzel az egészségügy teljesítőképességét is védjük. A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az Operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját. A vakcina legkorábban decemberben érkezhet meg az országba.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi 

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top