nlc.hu
Aktuális

Igazságosan osztanák szét a koronavírus-vakcinát

Igazságosan osztják szét a koronavírus-vakcinát – állítják a nagy országok

A G20-as csoport vezetői azt szeretnék, ha a vakcinákat igazságosan osztanák szét a világ országai között.

A világ húsz legjelentősebb gazdaságát tömörítő csoport (G20) vezetői hét végi csúcsértekezletük zárónyilatkozatában a tervezet szerint ígéretet fognak tenni arra, hogy finanszírozzák a koronavírus elleni vakcinák igazságos elosztását. Szeretnék, ha a világ országai mind hozzájutnának a védőoltáshoz, ha a szegényebbek sem maradnának ki belőle – írja a 24.hu.

„Tudatában vagyunk annak, hogy a széleskörű immunizáció a globális közjó záloga” – olvasható a nyilatkozattervezetben, amiből kiderül, az aláíró országok minden lehetséges eszközzel menteni fogják az emberek életét, munkáját és jövedelmét. Cikkében a lap beszámol arról is, a G20-ak arra számítanak, hogy a világot a jövőben újabb járványok sújtják majd, ezért jobban fel is kell készülni ezekre.

Fontos tudni: jelenleg 7-8 vakcina tesztelése van a végső, harmadik fázisban. A magyar kormány a nyugati oltóanyagokból több mint 12 millió egységnyit lekötött. Gulyás Gergely a védőoltásról elmondta: idehaza a vakcina ingyenes és önkéntes lesz.

Olvass még többet a koronavírus-járvány második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top