nlc.hu
Aktuális

Andy Murray a szexizmus ellen

Andy Murrayt piszkálták női edzője miatt

Játékostársai és edzőik nem hitték el, hogy egy női edző mellett döntött, azt hitték, csak tréfál.

Andy Murray, kétszeres olimpiai bajnok skót teniszező a 2014-es füves pályás szezon első napján bejelentette, hogy Amelie Mauresmo személyében női edzőt alkalmaz. Most a Sky Sporton mesélt arról, hogy döntése után milyen megjegyzéseket kapott játékostársaitól.

“Megjelent a sajtóban, hogy azon gondolkodom, hogy egy női edzővel dolgozzak együtt. Elkezdtem üzeneteket kapni más játékosoktól, és az ő edzőiktől, hogy nem hiszik el, hogy ilyen játékot űzök a médiával, és hogy “holnap már azt kéne mondanod nekik, hogy egy kutyával fogsz együttműködni”.  Soha nem tapasztaltam még azelőtt ilyen reakciókat, igaz, korábban nem is dolgoztam soha női edzővel a Touron. Onnantól kezdve egy olyan spirál alakult ki körülöttünk, hogy amikor elkezdtem Amelie-vel dolgozni, elég nagy nyomás nehezedett rá”

– idézi az interjúból a eurosport.hosszabbitas.hu.

Murray és Mauresmo két évig dolgozott együtt. “Az volt az benyomásom, hogy a végére értünk annak, amit szakmailag meg lehetett csinálni. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nehéz lesz folytatni” – nyilatkozta elválásukról Amelie Mauresmo.

“Sajnálom, hogy amíg együtt dolgoztunk, nem nyertem egy Grand Slamet sem. Ez sok ember számára kudarcnak számított…És igen, azt érzem, hogy sok ember kíméletlenül ítélte meg őt, pusztán azért, mert nő” – tette hozzá Murray.

Andy Murray

A brit Andy Murray játszik az amerikai Sam Querrey ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében Wimbledonban 2017. július 12-én. (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

Amdy Murray küzdelme a szexizmus ellen:

Olimpia 2016: Andy Murray helyretette a BBC szexista riporterét

„A teniszező nők ugyanannyi áldozatot hoznak, mint a férfiak”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top