nlc.hu
Aktuális

Leszerelik a padokat Sándorfalván

Leszerelik az összes padot Sándorfalván, tilos lesz leülni a koronavírus miatt

A fertőzésveszély miatt szétszerelik a padokat Sándorfalván, hogy ne lehessen leülni, és ne legyenek spontán csoportosulások.
Pad Sándorfalván

„Leülésre alkalmatlanná” teszi a padokat az önkormányzat Sándorfalván, hogy így akadályozzák meg a spontán csoportosulásokat és a koronavírus terjedését – vette észre a sándorfalvi polgármester utasítását a Szegeder.

A Szeged melletti városban minden közterületen elhelyezett pad ülőfelületét vagy az egész padot leszerelik, szalaggal körbekerítik, és kiírják, hogy leülni tilos.

„Nem gondoltunk rá, hogy további korlátozásokat kell bevezetnünk, de sajnálatos módon szükség van arra, hogy a közterület-használati engedélyeket visszavonjuk, és a közterületi padok ülőfelületét pedig eltávolítsuk, mert az azoknál történő gyülekezések fertőzési gócpontokká válhatnak”

– olvasható Sándorfalva honlapján.

Azt írják, hogy korábban tudták fertőtleníteni a padokat és közösségi pontokat, de mivel a fertőtlenítő szerük vízbázisú, fagypont alatt hatástalan.

A padok felszámolása mellett bevonták a vendéglátóhelyek közterület-használati engedélyét – a kitelepüléseket szerda éjfélig kellett elbontani –, valamint lezárják a játszótereket.

(Kiemelt kép: Sandorfalva.hu)

Menő padok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top