nlc.hu
Aktuális

Megölte két koronavírusos betegét egy német orvos

Megölte két koronavírusos betegét egy főorvos Németországban

Az esseni klinika főorvosa véget akart vetni a koronavírusos betegek szenvedéseinek, ezért halálos adag gyógyszert adott nekik.
Koronavírusos beteg egy németországi kórházban

Megölte két koronavírusos betegét, egy 47 és egy 50 éves férfit az Esseni Egyetemi klinika egyik orvosa, akit gyilkosság gyanújával vettek őrizetbe – írja az Index.

A két betegnek nem részletezett krónikus betegségei is voltak, és az intenzív osztályon feküdtek. Az orvos halálos adagban adott be nekik gyógyszert, magyarázata szerint azért, mert véget akart vetni a szenvedésüknek.

Kollégái szerint a február óta a klinikán dolgozó, tapasztalt főorvos kifejezetten gondoskodó és szakmailag is kompetens volt. Egy munkatársa szerint minden bizonnyal meg volt róla győződve, hogy tettével jót tesz a betegeinek.

Németországban elviekben nem tilos az eutanázia, de ebben az esetben nem erről volt szó. A helyi bíróság ezért őrizetbe vétele után egy nappal előzetes letartóztatásba helyezte a főorvost.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dpa)

Eutanázia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top